Amerika 2011 - 2012

Daar ben ik weer!

Hallo lieve mensen,

Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik weer een nieuw verhaal moet beginnen, want er is niet zoveel bijzonders gebeurt hier in het, vergeleken met Nederland, o zo warme Louisiana. Allereerst wil ik Alfons bedanken voor de lange email! En ik zal een paar van zijn vragen hier beantwoorden, want ik dacht zo dat dat voor iedereen interessant is. Bijvoorbeeld over de 'swaps', het moerras gebied hier in zuid Louisiana. Het lijkt me daar heel bijzonder, maar ben er nog niet geweest. Mensen wonen daar echt in het moerras, of boven het water in een huis met paaltjes. De tv staat aan en toevallig speelt nu: Swamp people. Het gaat, zoals de naam al zegt, over mensen die in of in de omgeving van de swamp leven, en op alligators jagen. Misschien is er wel iets over te vinden op youtube, en als je dat kan vinden moet je dat echt even kijken! Ik vind de show helemaal leuk, die mensen zijn echt een appart volk, met een paar tanden eruit en elke dag hetzelfde shirt aan, droge humor en ze praten op een manier die ik, toen ik hier net was, nog niet echt kon verstaan. En ja, het is natuurlijk ook wel appart om iets te zien wat wij in Nederland niet kennen, jagen op alligators, misschien dan wel zielig maar ook weer mooi om te zien! Zo'n groot beest en dan boem, kogel in het hoofd, in het bootje, en weer door naar de volgende uitgezette val. Ik ga is kijken of ze ergens een dvd hebben van Swamp People, dan kan ik t ook gezellig in Nederland kijken, lijkt me leuk!

Nog iets waar Alfons het over had, was politiek. Jaja, ik vond dat nooit zo interessant, maar nu ik hier ben, is het toch wel heel echt. Alles wat we altijd zien in Nederland op tv, maak ik hier nu mee, met mensen die erover praten, op wie ze gaan stemmen, en meningen die je niet krijgt in het kikkerlandje. Om zijn vraag te beantwoorden: nee, mijn gastgezin stemt niet op Obama. Volgensmij hadden ze een hartverzakking toen hij president werd. Ze hebben me uitgelegd dat ze hier in het zuiden heel hard werken voor hun geld, en dat natuurlijk ook beschouwen als 'hun' geld, wat normaal is. Ze vinden de ideeën van Obama dan ook niet goed, hij vindt dat iedereen meer tax moet betalen voor de mensen die (in de ogen van de mensen in het zuiden) niet werken voor hun geld en alleen maar op hun luie reet zitten. Dat is één ding, en er zijn meerdere dingen die Obama leuk vind, en de mensen hier niet. Ik kan er niet zoveel opnoemen, want ik vind het allemaal nog een beetje lastig om te begrijpen, maar ik vraag er veel over dus dat gaat steeds beter. Dus wie ook de kandidaat van de Republikeinen wordt, daar stemmen ze op. Vorige week heeft de beste mama mij uitgelegd hoe dat in Nederland zit, dat iedereen moet werken. Hier hebben ze dat niet, waardoor er dus heel veel mensen zijn die niet of nauwelijks werken, waarvoor anderen dus moeten betalen doormiddel van tax. Ook over het gezondheidszorg systeem zeggen ze dat je maar moet werken om dat te krijgen, en dat begrijp ik ook wel weer.

Nou, dan even over wat ik zoal heb beleefd hier. Laten we eerst beginnen met school, het nieuwe semester is een paar weken geleden begonnen en heb dan ook eindelijk andere klassen. Eerste block is Art, wat ik redelijk leuk vind, even wat anders dan alleen maar in de boeken kijken. Tweede block is Biology, dat is dan weer niet zo leuk, want ik snap er geen bal van. Ik herken wel dingen die ik heb gehad in de 1e en 2e, maar nadat de docent dat heeft laten zien, zegt ze: nou dit is dus echt iets wat jullie al heel goed weten want dat hebben jullie al in groep 7 gehad. Leuk, zit ik daar, met een nietssnappende brein. Wat ook fijn is, is dat we nu net zijn begonnen met myose en mitose en al dat soort dingen, en als ik toch even goed nadenk, was dat juist de reden dat ik gestopt ben met biologie. Allemaal heel leuk dus. Derde block is Advanced Math, wat ik eigenlijk leuk vind! Eindelijk weer een precies vak, dat ik snap. Het klinkt misschien raar uit mijn mond, omdat ik altijd problemen met wiskunde heb gehad, maar ik meen het, ik vind het zelfs nog leuk om huiswerk daarvoor te maken. Vierde block is US history, wat ook nog wel te doen is, alhoewel lijkt die les het langste te duren van alles. Alles is nieuw, omdat wij in Nederland het eigenlijk nooit hebben over geschiedenis die alleen in Amerika is gebeurt, zoals de Civil War.

Na school heb ik elke dag softball practice, wat ik toch wel het leukste van de dag vind. Ik ben nog steeds dingen aan het leren, maar heb wel het gevoel dat ik steeds een klein beetje beter wordt. Na practice wordt ik opgehaald, en ben ik om half 6 / 6 uur thuis. Een lange dag dus. Maar het is beter dan in elke les een film kijken en thuis zitten niks doen. En dat laatste deel vond ik helemaal niet erg, maar wat afwisseling is ook leuk.

Vorig weekend was een zwaar weekend, vrijdag kreeg ik een migraine aanval, uit het niets. Die heeft mij het hele weekend lastig gevallen, wat echt geen prettig gevoel is. Er was geen moment dat het beter was, dus dat was even doorbijten. Zaterdag zijn we naar Clayfish Bisque geweest, wat een soort potterij is, maar alle schalen, borden, kopjes en figuren zijn al voor je gemaakt. Je zoekt iets leuks uit en dan ga je erop schilderen. Ik had een pannenonderzetter uitgezocht en heb daar een fleur de lis op getekend. Aankomende zaterdag zijn ze helemaal klaar en kunnen we alles ophalen. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet, zal zeker een foto maken en hier uploaden!

Over 12 dagen gaan wij lekker op een cruise naar Mexico! We vertrekken 20 februari, wat op een maandag is (en niet op een zondag zoals ik tegen sommigen heb gezegd) en komen de vrijdag of zaterdagochtend weer terug. Heb er zo'n zin in!

Ik hoop dat jullie allemaal mn verhaal met plezier hebben gelezen, en ik zou het leuk vinden als je een reactie voor me achterlaat! Want ja, ik weet natuurlijk ook niet hoe het er allemaal in Nederland aan toe gaat!

Heel veel liefs, Nadine

Rita

Wauw...Mexico!!! Wat heerlijk, zeg...... En dan een cruise. Waar ga je precies naartoe? Ik ben in Monterrey geweest in een ver verleden, was ook al zo leuk.
Lekker genieten hoor!!
En wat goed, dat je softbal doet. Lekker sporten en dan ook nog zo'n leuke sport!!
Veel plezier nog de komende tijd, Nadine.

Hetty

Ha Nadine,
Goed van je zo'n lang verhaal en heel leuk om te lezen!
Iedereen kan zo een beetje meebeleven hoe het is om in zo'n ander land een tijdje te wonen.
Interessant wat je schrijft over de politiek, hoe veel mensen denken en waarom dat zo is. Gewoon doorschrijven op je weblog, heel erg leuk. Kus

Lotty

hai lieve Nadine.
goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! en dat je een leuke tijd hebt met je gastgezin. ik reageer een beetje laat, maar ik ben zooo druk de laatste tijd voor school. is echt niet leuk meer soms. en ik moet gewoon veel doen anders haal ik de opleiding niet, en dat zou natuurlijk erg balen zijn. ik vind het idd raar om te horen dat jij plezier hebt met het maken van je huiswerk haha. maar dat is natuurlijk ook wel weer fijn. lijkt mij idd ook moeilijk om allerlei dingen te leren die je nog nooit gehoord hebt. wat naar van die migraine aanval, dat is echt niet fijn! en softbal dat je dat doet! ik dacht dat je er een hekel aan had, maar ja dat kwam natuurlijk ook doordat wij een enorm kreng hadden als gymlerares dus miss lag het daaraan. wat ontzettend leuk van die cruise, ik wil oook! lekker in zo'n grote boot rond varen, echt heel fijn. nou meid heel veel plezier!
xxxxxx