“A ship is safe in the harbor, but that’s not what ships are built for.”
Lieve allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden, maar bekijk het zo: hoe langer ik wacht, hoe meer ik te vertellen heb.
Dus ik ga helemaal terug naar maart, toen ben ik namelijk naar een klein eilandje hier in de buurt geweest, Avery Island. Op dat eiland staat de Tabasco fabriek (ik hoop dat iedereen weet wat tabasco is.. Zo niet, kijk hier http://www.tabasco.com/). Het bijzondere aan deze fabriek is dat dit de enige fabriek is waar tabasco wordt geproduceerd, vlakbij waar ik woon dus! Nou verwacht je een ontzettend groot gebouw, maar nee, groter dan een middelbare school gebouw was het zeker niet. Alle tabasco, voor over de hele wereld, wordt daar in de molens gemalen en in flesjes gestopt. Het enige wat ze aan anderen overlaten is het groeien van de pepers, omdat ze die hier niet het hele jaar door kunnen groeien. Daarom sturen ze de zaadjes naar Zuid Amerika, en als de pepers volgroeid zijn, worden ze weer teruggevlogen naar Avery Island.
Het hele terrein rond de fabriek is een tuin/park. Heel veel oude bomen en meren, met kleine alligators erin. Helaas was het noodweer nadat we tien minuten daar hadden rondgereden.
Een stapje verder, april. Nou heb ik al best vaak Nederlandse dingen gekookt en gebakken, zoals appeltaart, stamppot andijvie, hutspot, etc. Maar toch miste ik iets, erwtensoep! Natuurlijk heb ik eerst foto's van erwtensoep aan mijn gastgezin laten zien, en dat vonden ze er op zijn zachtst gezegd niet echt lekker uit zien. Toch heb ik ze ervan kunnen overtuigen dat het echt lekker is, dus hebben we spliterwten gekocht. Ik had zelf nog nooit erwtensoep gemaakt, maar met een beetje hulp van het internet ben ik eruit gekomen, en ik moet zeggen, het was echt lekker! Niet iedereen vond het lekker, maar over het algemeen viel het in de smaak.
Nog iets verder in april was het Pasen. Natuurlijk hebben we eieren geschilderd en die verstopt voor de kleine kinderen in de familie. Hier verstoppen ze niet alleen echte eieren, maar ook plastic eieren, waar dan de volwassenen hun kleingeld in stoppen. En het is hier niet zo als in Nederland met Pasen, waar iedereen eigenlijk alleen maar blij is omdat we vrij zijn. Nee hier is het echt iets groots, familie wordt bezocht en kinderen krijgen een paasmandje met snoep en kleine kadootjes erin.
Wat ze hier dan weer niet doen, is een paasontbijt, dus dat heb ik voorgesteld om te doen. Het werd een Dutch-American Easter breakfast, met Gouda kaas, beschuit, en eggs and bacon.
Nog een klein beetje verder in April zijn Amanda en ik naar een festival hier in de buurt geweest, het hot sauce festival. Niks groots, maar toch leuk om te zien. Er was een zydeco band, zydeco is het soort muziek wat hier vandaan komt, veel mensen noemen het ook cajun muziek, maar volgensmij is dat toch weer een beetje anders. En het is niet te vergelijken met country. Als er zydeco wordt gespeeld, wordt er ook zydeco gedanst, en dat was, heel apart. Ik heb er een paar video's van gemaakt, die heb ik net geprobeerd om op mn blog te zetten maar dat lukt me niet. Als je wil kan je het opzoeken op youtube. Kijk als je wil hier naar http://www.youtube.com/watch?v=-Hx9AgSWywg dit is ook de zydeco muziek en dus het dansen. En deze http://www.youtube.com/watch?v=8vncNPfLRFo&feature=related, op die andere kan je de muziek wat beter horen, bij deze dansen ze wat beter dacht ik. Dat is ook opgenomen in een stadje hier vlak bij, Breaux Bridge, waar ze ieder jaar het Crawfish Festival doen. Ze dansen op een vloer met zand en meestal met hun cowboylaarzen aan, want dan kunnen ze glijden over de vloer. Let op het voetenwerk!
Ook Ali's verjaardag was in april, ze werd 11 en heeft onder andere een fiets gekregen. Jaja, ze hebben hier wel fietsen, maar ze fietsen alleen in de tuin.
En toen was het maart, Brennen, zijn oom, en ik gingen vissen. Ik had nog nooit gevist dus vond het allemaal hartstikke leuk. Natuurlijk met een bootje ergens heen gevaren. Op de foto's kan je huizen aan het water zien, of nouja huizen, meer afgedankte houten hutten ofzo. Dat noemen ze hier een ‘camp'. Veel mensen hier hebben een camp ergens aan het water, waar ze in de weekenden heen gaan om te vissen of om gewoon even het huis uit te zijn. Verder over het vissen, na een tijdje mijn hengel in het water te hebben gehouden, had ik toch zeker een vis aan mijn lijn hangen! Helemaal enthousiast, haalde ik dus mijn eerste vis ooit gevangen naar boven. Klein, maar groot genoeg om trots op te zijn dacht ik zo! Daarna ging het allemaal heel snel, ik heb in totaal 12 vissen gevangen, en daarbij zat de grootste van de dag. Ze waren niet allemaal groot genoeg om mee naar huis te nemen, maar we hadden in totaal toch zo'n 16 vissen om te frituren. Eenmaal thuis heeft Brennen de hoofden eraf gehakt en ze buiten gefrituurd. Heerlijk! Op de foto's kan je zien dat ik eerst de vis in mn hand heb nadat ik m had gevangen, daarna ligt ie op het aanrecht, en daarna met een lekker knapperig randje op mijn bord.
Dan nu, 28 april had ik prom! Weetjewel, als iedereen in een lange jurk gaat of in pak. Ze hadden ergens een grote zaal afgehuurd, waar we met een partybus heen gingen. Iedereen zag er heel mooi uit, toch wel grappig om dat te zien, want in Nederland zou zoiets nooit gebeuren. Ik had de middag ervoor nog een spraytan gedaan, zodat ik er iets minder wit uitzag, en ik was naar de kapper geweest om mn haar te doen. Een leuke jurk had ik ook nog kunnen vinden, na goed zoeken, want ja, als je hier een prom dress zoekt kom je al snel uit op iets groots en met glitters. Dat wilde ik niet, want ik hou niet zo van al dat gedoe, ik wilde gewoon een simpele jurk, maar toch een klein beetje iets speciaals. Wij naar een jurken winkel gegaan, en ik ben geëindigd in de bruidsmeisjes afdeling! De jurken die ze daar hadden hangen vond ik helemaal perfect. De avond was dus erg geslaagd en ben heel blij dat ik dat mee heb gemaakt!
Vorige week was er ook nog iets leuks op school, wat nou niet te vaak voorkomt. Dat was Powder Puff. Dat betekend dat de meisjes football gaan spelen, en de jongens gaan cheerleaden. Daar had ik me voor ingeschreven, 1 keer naar de training gegaan, en donderdag was de game. Het spel was met vlaggetjes die je eraf moest trekken, want we mochten niemand tackelen of omgooien, wat wel jammer was. Het waren de seniors en de freshman, tegen de juniors en de sophomores. Helaas hebben wij (de juniors en de sophomores) verloren, maar vond het wel leuk om mee te doen! Is toch een keer wat anders dan paardrijden en softball..
Ik heb dit geschreven aan de hand van al mijn foto's, dus als het goed is kan je overal een foto bij vinden!
Oja, ik heb ook mijn terugvlucht geboekt, die staat nu op 12 juli. Ik kom op vrijdag 13 juli om 9:30 AM weer aan op Schiphol. Nog twee en een halve maand te gaan, heb geduld!
En nog een leuk weetje, ik heb mezelf gisteren gewogen, en geloof het of niet, ik ben 4 kilo (eigenlijk 5 kilo) lichter dan toen ik uit Nederland wegging. Eerst dacht ik dat er iets mis was met de weegschaal, ben toen naar ‘oma' gegaan en ben daar op de weegschaal gaan staan, en ja hoor, precies hetzelfde! Ik snap ook niet hoe het kan, als je naar me kijkt ziet het eruit alsof ik aangekomen ben, maargoed, ik ben blij!
Ik hoop dat jullie allemaal een leuke Koninginnedag en Bevrijdingsdag hebben gehad! Dat haal ik volgend jaar weer in!
Ik mis jullie!
PS: laat een reactie achter!
Wat een leuke verhalen
Hallo Nadine , Heel leuk om je verhalen te lezen. Wat zie je er stralend uit in je lange jurk, prachtig. Geniet nog een poosje. groetjes Nicoline
haaai nadine!
wat leuk dat je weer eens een verhaaltje achterlaat. zo te horen doe je echt allemaal leuke en stoere dingen haha. had nooit verwacht dat jij vissen leuk zou vinden! de foto's zijn ook weer leuk om te bekijken. en die jurk! echt geweldig, ik ben jaloers wil ook zon jurk haha. ook echt leuk dat je Nederlands kookt enzo.
fijn dat je weer snel terug komt naar Nederland! tot snel nadientje!
liefs xxx
Hi Nadine,geweldig wat je allemaal meemaakt! Had niet
gedacht dat je vissen leuk zou vinden.......Geniet nog van de tijd dat je daar bent(dat doe je gelukkig toch wel)en doe de groeten aan je gast-ouders,je boft met ze!Heel veel groetjes en een dikke knuffel,LOVE YOU.
Hé Nadine,
Wat een prachtige meiden op één foto, je snapt dat ik jou het mooist vind ;)! Het zal een wel bijzondere avond geweest zijn; zoveel dames en heren in hun mooiste outfit, met prachtige make-up en haren in (of uit?) de krul. En dat naast al die stoere foto's in een boot en aan het vissen. Geweldig leuk om te zien dat je zo veel verschillende ervaringen opdoet. Blijf vooral genieten de komende maanden. Hartelijke groet voor de American-family, waarmee je dit allemaal meemaakt. Liefs voor jou, Mijnie.